22/04/2022 22/04/2022 Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος προέστη της Ακολουθίας των Παθών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού ναού π. Ιωάννου Λιγνού και του Διακόνου π. Αθανασίου. Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέγνωσε το πρώτο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ακολουθίας έψαλλε από του θρόνου τους θεσπέσιους...
22 Απριλίου, 2022 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 14:40

Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό του Αγ. Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό του Αγ. Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος προέστη της Ακολουθίας των Παθών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιούμενος υπό του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού ναού π. Ιωάννου Λιγνού και του Διακόνου π. Αθανασίου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέγνωσε το πρώτο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ακολουθίας έψαλλε από του θρόνου τους θεσπέσιους ύμνους της ακολουθίας, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης.

Μετά την ανάγνωση του πέμπτου Ευαγγελίου εξήλθε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα του ιστορικού Ναού της πόλεως ο Εσταυρωμένος και στερεώθηκε στο μέσο του Ναού προς προσκύνηση από τις εκατοντάδες πιστών χριστιανών που είχαν κατακλύσει το ναό και τον περίβολο του τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ έψαλλαν μελωδικώς τους θεσπέσιους ύμνους της ακολουθίας ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης μετά της χορωδίας του.

Στην ακολουθία παρέστησαν πάντες οι τοπικοί άρχοντες με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπο Αναστασιάδη μετά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστου Μποσμπότη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Βουλευτών Νομού Καβάλας κ. Ιωάννου Πασχαλίδη και κ. Μακάριου Λαζαρίδη.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα τα δέοντα.

Φωτογραφικό υλικό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων