10/07/2024 10/07/2024 Την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ευρισκόμενος στην γενέτειρά του Λέσβο προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου για τις λατρευτικές συνάξεις των εν Λέσβω Αγίων, μετέβη στο χωριό Ίππειος για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου. Το πρωί της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως,...
10 Ιουλίου, 2024 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2024 - 12:02

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στην εορτή του Αγίου Προκοπίου στο Ίππειος της Λέσβου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στην εορτή του Αγίου Προκοπίου στο Ίππειος της Λέσβου

Την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ευρισκόμενος στην γενέτειρά του Λέσβο προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου για τις λατρευτικές συνάξεις των εν Λέσβω Αγίων, μετέβη στο χωριό Ίππειος για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου.

Το πρωί της εορτής τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως, συμπροσευχομένου του επιχώριου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο Προκόπιο, τονίζοντας τα πολλαπλά χαρίσματα του Αγίου.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων