09/06/2024 11/06/2024 Στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής του Τυφλού, 9ης Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μπένο, τον εφημέριο της ενορίας Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Μάγγαλο. τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παντελεήμα Μποσνακίδη και τον Διάκονο της Μητροπόλεως π....
09 Ιουνίου, 2024 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 18:07

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου την Κυριακή του Τυφλού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου την Κυριακή του Τυφλού

Στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής του Τυφλού, 9ης Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μπένο, τον εφημέριο της ενορίας Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Μάγγαλο. τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παντελεήμα Μποσνακίδη και τον Διάκονο της Μητροπόλεως π. Αθανάσιο Γουσίδη.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε το Θείο Λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων στο νέο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη χαρά του και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού και ιδιαιτέρως τον Εφημέριο της Ενορίας Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Μάγγαλο, για το έργο τους στην ενορία της Νέας Περάμου. Ετόνισε ιδιαίτερα την σπουδαιότητα αυτού του έργου, το οποίο όπως είπε χαρακτηρίστηκα είναι απαραίτητο σε κάθε Ναό για τις πνευματικές ανάγκες της ενορίας. Στο χώρο του Πνευματικού κέντρου ο ιερεύς καλλιεργεί τις ψυχές των ενοριτών του. Σε αυτό θα λαμβάνουν χώρα, τα κατηχητικά σχολεία, ο κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

IMG_3367

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων