13/05/2024 19/05/2024 Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος την Κυριακή του Αντίπασχα, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Θωμά στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Παλαιοχώρι Παγγαίου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου...
13 Μαΐου, 2024 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2024 - 20:58

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στoν πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αποστόλου Θωμά στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στoν πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αποστόλου Θωμά στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος την Κυριακή του Αντίπασχα, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Θωμά στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Παλαιοχώρι Παγγαίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από Ιερείς της Μητροπόλεως, παρουσία πλήθους πιστών με επικεφαλής της πολιτικές αρχές του τόπου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος κατάλληλα στον Απόστολο Θωμά.

Δείτε το κήρυγμα του Μητρoπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομου:

Το απόγευμα της κυριώνυμου ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός στον οποίο προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, πλαισιούμενος από Ιερείς της επαρχίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως κάνοντας αναφορά στην καλή απιστία.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αποστόλου Θωμά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων