28/09/2024 28/09/2024 Ιερά Αγρυπνία κατά την αγιορείτικη τάξη τελέστηκε στο πλαίσιο του προσκυνήματος της Αγίας Καρδιάς του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας στην ορεινή Ζόγκα. Στον Εσπερινό και στην Ιερά αγρυπνία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος. Κατά την Αγρυπνία έψαλλε η εκκλησιαστική χορωδία της Σχολής Βυζαντινής...
28 Σεπτεμβρίου, 2024 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2024 - 13:15

Ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου στο Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στην Αργολίδα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου στο Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στην Αργολίδα

Ιερά Αγρυπνία κατά την αγιορείτικη τάξη τελέστηκε στο πλαίσιο του προσκυνήματος της Αγίας Καρδιάς του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας στην ορεινή Ζόγκα.

Στον Εσπερινό και στην Ιερά αγρυπνία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.

Κατά την Αγρυπνία έψαλλε η εκκλησιαστική χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Δημητρίου Καρκαλάτου.

Το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, είναι ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα, χτισμένο εξ ολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη.

Το Ιερό Προσκύνημα είναι χτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Απέχει από την πόλη του Άργους απέχει 13 χιλιόμετρα.

Η πρόσβασή του είναι άνετη. Πρόκειται για ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Την Αγία Καρδιά του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου κόμισε στην Αργολίδα με κάθε λαμπρότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, κλήρος και λαός που παραβρέθηκε στην υποδοχή.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στο Ιερό Προσκύνημα μέχρι την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων