Ι.Μ. Θήρας, Αμοργού και Νήσων
23 Αυγούστου, 2021

Γιορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας στο Εμπορείο Σαντορίνης

Διαδώστε:

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε τη σύναξη της ιεράς και θαυματουργού εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου «Προυσιωτίσσης» ο Ιερός Ενοριακός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατά το εσπέρας της Κυριακής 22ας Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων και του επιτραχειλίου του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, το οποίο εκόμισε εκ της Ιεράς Πατριαρχικής & Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Γαβαλάς, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος. Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε το Μεσονυκτικό, ο Όρθρος & η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Γαβαλά, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Πλήθος πιστών, τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, προσήλθε για να λάβει τη χάρη της χαριτοβρύτου ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Κυρίας «Προυσιωτίσσης», ακριβές αντίγραφο της οποίας θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό, και την ευλογία εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Τόσο η υποδοχή των ιερών λειψάνων όσο και οι ιερές ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν με την ευλογία του -για ποιμαντικούς λόγους ευρισκομένου στην Αμοργό- Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφανίου.

Ιερές Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της παραμονής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό του Εμπορείου:
• ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΩΡΑ 19:00
Ώρα Θ’, Εσπερινός, Παρακλητικός Κανόνας Παναγίας «Προυσιωτίσσης» & Αγίου Νεκταρίου.
• ΤΡΙΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΩΡΑ 07:00
Μεσονυκτικό, Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
• ΤΡΙΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΩΡΑ 19:00
Ώρα Θ’, Εσπερινός, Παρακλητικός Κανόνας Αγίου Νεκταρίου.
• ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΩΡΑ 12:00
Παρακλητικός Κανόνας Αγίου Νεκταρίου.
• ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΩΡΑ 18:30
Ώρα Θ’, Εσπερινός, Ιερό Ευχέλαιο.
• ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΩΡΑ 12:00
Παρακλητικός Κανόνας Αγίου Νεκταρίου, Αναχώρηση ιερών λειψάνων.

 

Διαδώστε: