01/07/2024 01/07/2024 Κατά την εορτή της Σύναξης Πάντων των Αγίων την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η εορτή των Αγίων Πάντων συνδέεται άμεσα με...
01 Ιουλίου, 2024 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2024 - 18:26

Η εορτή των Αγίων Πάντων στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Πάντων στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης

Κατά την εορτή της Σύναξης Πάντων των Αγίων την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η εορτή των Αγίων Πάντων συνδέεται άμεσα με την Εορτή της Πεντηκοστής, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο τοποθετήθηκε αμέσως στην πρώτη Κυριακή που ακολουθεί καθώς στην Εορτή της Πεντηκοστής εορτάζουμε την επιφοίτηση (δράση) του Αγίου Πνεύματος και στην εορτή των Αγίων Πάντων την επενέργεια (επίδραση) του Αγίου Πνεύματος επάνω στα υπερπολυτελή δοχεία της χάριτος.

Στην εορτή της Πεντηκοστής εορτάζουμε το ίδιο το Δένδρο της Ζωής του Αγίου Πνεύματος και στην Εορτή των Αγίων Πάντων εορτάζουμε τους ευλογημένους καρπούς Του και τα ευσκιόφυλλα, αλλοιωτικά χαρίσματα διαποτισμένα υπερπλουσίως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων