Ι.Μ. Θήρας, Αμοργού και Νήσων
18 Οκτωβρίου, 2023

Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην πανήγυρη του Αγίου Λουκά Πατησίων

Διαδώστε:

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023, ο πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό των Αθηνών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης, οι Εφημέριοι του Ναού και άλλοι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κλήση των Αγίων Αποστόλων και στη σημασία της προσωπικής κλήσεως του καθενός μας και στην ανταπόκριση μας στο κάλεσμα του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Στο τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Μάξιμος Ματθαίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο για την παρουσία τους, καθώς και όλους τους προσελθόντες κληρικούς, και ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, ευχαριστήσας πρωτίστως τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμον για την ιεροκανονική άδεια χοροστασίας.

Διαδώστε: