15/05/2022 15/05/2022 Σήμερα, Κυριακή Τετάρτη από του Πάσχα, όπου η Εκκλησία μας την έχει αφιερώσει στο θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Μαλτέζας στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή (Ιω. 5,...
15 Μαΐου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2022 - 22:03

Ο Μητροπολίτης Θήρας για την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής του Παραλύτου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας για την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής του Παραλύτου

Σήμερα, Κυριακή Τετάρτη από του Πάσχα, όπου η Εκκλησία μας την έχει αφιερώσει στο θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Μαλτέζας στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή (Ιω. 5, 1-15) αναφερόμενος στο διάλογο του Κυρίου με τον Παράλυτο, στο δράμα και στις ταλαιπωρίες που αντιμετώπισε ο επί 38 έτη παράλυτος αλλά και στο θαύμα της ίασής του από τον μόνο ιατρό ψυχών και σωμάτων, που είναι ο Κύριος.

Τελος ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι τον παράλυτο δεν τον θεράπευσε η κολυμβήθρα, αλλά ο πανσθενουργός λόγος και η αγάπη του Χριστού μας, αφού στην απελπισμένη του διαπίστωση “ἄνθρωπον οὐκ ἔχω”, έρχεται ο Κύριος και με τη θεραπεία είναι σα να του λέει “διά σέ ἄνθρωπος γέγονα, καί λέγεις ἄνθρωπον οὐκ ἔχω; Ἆρον σου τόν κράβατον καί περιπάτει”, όπως αναφέρεται πολύ όμορφα και συγκινητικά σέ έναν από τους ύμνους της ημέρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων