14/08/2024 14/08/2024 Με κατάνυξη ψάλθηκε χυες 13 Αυγούστου 2024 η ακολουθία του Εσπερινού, της Μεγάλης Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο και των εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου μπροστά στον επιτάφιό της, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας της Επισκοπής στην Μέσα Γωνιά της Σαντορίνης χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών....
14 Αυγούστου, 2024 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024 - 20:48

Ο Μητροπολίτης Θήρας στα Εγκώμια της Παναγίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θήρας στα Εγκώμια της Παναγίας

Με κατάνυξη ψάλθηκε χυες 13 Αυγούστου 2024 η ακολουθία του Εσπερινού, της Μεγάλης Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο και των εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου μπροστά στον επιτάφιό της, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας της Επισκοπής στην Μέσα Γωνιά της Σαντορίνης χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ανέφερε ότι στις κατανυκτικές ακολουθίες των Παρακλήσεων οφείλουμε να σπεύδουμε όλοι μας να παρακαλέσουμε την Παναγία Μητέρα μας για την υγεία, την πνευματική πρόοδο και τη σωτηρία μας, να της ζητούμε να σκεπάζει την αγαπημένη πατρίδα μας και κυρίως τους νέους και τα παιδιά μας αλλά ταυτόχρονα να της ζητούμε την πνευματική ενίσχυση, ώστε να αγωνιζόμαστε πνευματικά και να ευχαριστούμε με τη ζωή και τον αγώνα μας τον Κύριο και Υιό της.
Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ευτύχιος Μαρκοζάννες, και μαθητές της Σχολής καθώς και οι τοπικοί ψάλτες, κ. Ελευθέριος Μηνδρινος και κ Γεώργιος Αργυρός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων