Ι.Μ. Θήρας, Αμοργού και Νήσων
21 Ιουλίου, 2024

Το τετραετές ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Χρυσοστόμου Δρόσου

Διαδώστε:

Την Κυριακή 21η Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της ιεράς ακολουθίας του Όρθρου και ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο αιδεσιμολογιώτατος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας, ο αιδεσιμώτατος πρεσβύτερος π. Κυριάκος Καραμολέγκος και ο ιεροδιάκονος π. Νεκτάριος Σάκκας. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ανεγνώσθη η διατεταγμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Εγκύκλιος με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας κ.κ. Θεοδόσιος Φουστέρης, Λαμπρινός Καλιακούδας και Δημήτριος Λιγνός, ως και οι Λάμπρος Τακλής (εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας) και Χρίστος Τσόλκας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ετέλεσε το τετραετές ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Χρυσοστόμου Δρόσου.
Ο αοίδημος Γέροντας γεννημένος το έτος 1937 στο Εμπορείο, διετέλεσε επί τέσσερις δεκαετίες Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού την οποία ανεστήλωσε εκ βάθρων και εκοιμήθη στην Αθήνα στις 23 Ιουλίου του 2020. Διακρίθηκε για το φιλακόλουθο πνεύμα του, την φιλανθρωπία του, την ακένωτη αγάπη του προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Κατόπιν επιθυμίας του έχει ενταφιαστεί στη γη της γενέτειράς του, στο Εμπορείο της Σαντορίνης.

Μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου -στο οποίο παρέστησαν συμπροσευχόμενοι συγγενείς και πνευματικά τέκνα του Γέροντος- τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του, ευρισκομένου όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ιερού Ναού.

Διαδώστε: