27/06/2024 27/06/2024 Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», διοργάνωσαν εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Καρδίτσης, με τίτλο “Η Ορθόδοξη θέαση της Οικογένειας και η Ιερότητα της Μητρότητας”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με το πέρας του Εσπερινού και με εισηγητές τον Πρωτοπ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου –...
27 Ιουνίου, 2024 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2024 - 10:33

Η Ορθόδοξη θέαση της Οικογένειας και η Ιερότητα της Μητρότητας στο επίκεντρο εκδήλωσης στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
Η Ορθόδοξη θέαση της Οικογένειας και η Ιερότητα της Μητρότητας στο επίκεντρο εκδήλωσης στην Καρδίτσα

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», διοργάνωσαν εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Καρδίτσης, με τίτλο “Η Ορθόδοξη θέαση της Οικογένειας και η Ιερότητα της Μητρότητας”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με το πέρας του Εσπερινού και με εισηγητές τον Πρωτοπ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου – Δρ. Θεολογίας με θέμα της ομιλίας του «Η μέριμνα του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη για τη δημιουργία χριστιανικής οικογένειας» και την ομιλία της Πρεσβυτέρας – Ιατρού Χρυσάνθης Κούκου, με θέμα «Η Παναγία μας, αυθεντικό πρότυπο μητέρας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ευχαρίστησε με πολύ θερμά λόγια τους ομιλητές αναφέροντας επίσης ότι «Οι πατέρες που είναι παρόντες απόψε, πήρανε πολύ ωραίες διδασκαλίες και τους παρακαλώ πάρα πολύ να τα ενδυμώσουν πολύ βαθιά στη σκέψη τους, στο μυαλό τους, και για τις οικογένειές τους τις ιερατικές, αλλά και τις πνευματικές, να κάνουν ό,τι μπορούν περισσότερο ώστε να μεταφέρουν αυτές τις διδασκαλίες στους χριστιανούς μας. Η Ιερά Μητρόπολις, θα είναι πάντοτε ανοιχτή σε αυτές τις προσπάθειες, να συμπροβληματιζόμαστε, να ανανεωνόμαστε πνευματικά και να βοηθιούμαστε ώστε να μπορούμε έτσι να προσεγγίζουμε το μυστήριο της σωτηρίας του ανθρώπου, γιατί αυτό είναι το βασικό μέσα στην εκκλησία. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους σας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων