Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
16 Αυγούστου, 2024

Η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:

Με κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη θεομητορική εορτή της κοιμήσεως και της εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου. Η Ορθοδοξία κατ’ αυτή την ημέρα εορτάζει και πανηγυρίζει έναν ζωηφόρο θάνατο, μία ένδοξη µετάσταση, μία θριαμβευτική άνοδο στον ουρανό.

Την παραμονή της θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας «Σπηλιάς».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, παραμονή της θεομητορικής εορτής της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, έψαλε τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο και προέστη της Λιτανείας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων.

 

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της Θεομητορικής Εορτής, τέλεσε την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας «Σπηλιάς».

 

Διαδώστε: