12/06/2024 12/06/2024 Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, η Καρδίτσα τίμησε την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» και την ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 στις 8 μ.μ., τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία...
12 Ιουνίου, 2024 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2024 - 16:22

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος για τον βίο και τις αρετές του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος για τον βίο και τις αρετές του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, τάξη και κατάνυξη, η Καρδίτσα τίμησε την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» και την ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 στις 8 μ.μ., τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και τις αρετές του τιμωμένου Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του ιατρού, ο οποίος όχι μόνο όταν ήταν στη ζωή, αλλά και μετά την κοίμησή του, συνεχίζει να βοηθάει τους ανθρώπους και με τη χάρη του Θεού να θαυματουργεί και τα θαύματά του μέχρι τις ημέρες μας είναι πάρα πολλά. Ο τάφος του και η λάρνακα με τα άγια Λείψανά του έχουν γίνει πλέον νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Και με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, εορτάζεται κάθε χρόνο η μνήμη του, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην Συμφερούπολη, όπου ιερουργούσε o Άγιος Λουκάς και βρίσκεται το σκήνωμά του και συρρέουν πλήθη πιστών για να τιμήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο.

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου:

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου.

Να σημειωθεί ότι κατά την Iερά Αγρυπνία τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ιερά Εικόνα του Αγίου έχοντας απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Καρποχωρίου και κόμισε ο παρεπιδημών στη γενέτειρά του Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Θεωνάς Ξενοφωντινός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων