Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
29 Αυγούστου, 2024

Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Πρόδρομο Καρδίτσας

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Τ.Κ. Προδρόμου, εορτάζεται για μία ακόμη φορά η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου.

Του μεγαλύτερου και τελευταίου εκ των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, που ονομάστηκε και Πρόδρομος διότι με το κήρυγμά του και με το έργο του προετοίμασε και σήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστό στον κόσμο, ενώ παρέμεινε υπόδειγμα ανά τους αιώνας, σε όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες όπως και η δική του, του οποίου η ζωή είναι μία διαχρονική μαρτυρία εν Χριστώ!

Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε χθες, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, στον ανωτέρω Ιερό Ναό του εορταζομένου Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, όπου και συνέρρευσε πλήθος Χριστιανών για να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο Ιωάννη, το άνθος της ερήμου και τον μάρτυρα της αληθείας, αφού υπήρξε ο όρθρος που ανήγγειλε τον ερχομό της ημέρας του Κυρίου και που προηγήθηκε της Ανατολής του Ήλιου της Δικαιοσύνης, έχοντας μεγάλη μεσιτεία και παρρησία στον θρόνο του Θεού. Διότι υπήρξε ένας ξεχωριστός Προφήτης, Ασκητής και Κήρυκας της αληθείας ο οποίος σφράγισε την ζωή του με το μαρτύριο, διότι οι άνθρωποι της ανομίας και του σκότους εκείνης της εποχής αλλά δυστυχώς όπως και σήμερα πολεμούν την αλήθεια.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού και εν συνεχεία τελέσθηκε η Αρτοκλασία.

Διαδώστε: