Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
12 Αυγούστου, 2024

Παναγιοσκέπαστος η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:

Παναγιοσκέπαστος είναι αυτές τις ημέρες η Ιερά μας Μητρόπολη, καθότι ιερές εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίες φυλάσσονται στα ιερά Μετέωρα, επιστρέφουν στον τόπο ευρέσεώς τους προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου 2024, υποδέχθηκε την ιερά εικόνα της Παναγίας «Καναλιωτίσσης», η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου στη θέση «Βρωμόβρυση» Καναλίων.

Ακολούθως, χοροστάτησε στην ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του προειρημένου χωρίου, όπου και η ιερά Εικών θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο για τον κόπο να κομίσει τη χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο για την άδεια και ευλογία του καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νήφωνα, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, όπου η ιερά Εικόνα φυλάσσεται ως τιμαλφές σέβασμα.

 

 

Διαδώστε: