Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
18 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: “Ο κατηχητής χρειάζεται να έχει πνευματική ζωή”

Διαδώστε:

Στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Μ. Αλεξάνδρου, τελέσθηκε εχθές, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, η ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς.

Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους εκλεκτούς συνεργάτες του κατηχητικού έργου, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, αλλά και για την προσφορά και διακονία τους στον χώρο της ιεραποστολής.

Στις όμορφες ευχές του που ακολούθησαν, επεσήμανε την σπουδαιότητα του κατηχητικού έργου, τις σύγχρονες ανάγκες που με στοργή καλύπτει η αγία Εκκλησία μας, αλλά και την σπουδαιότητα και αξία του κάθε κατηχητή.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Εμείς οι κατηχητές σπέρνουμε και θεριστής είναι ο Θεός. Χωρίς πνευματικό αγώνα, καλή διάθεση, κόπο και αγάπη, δεν υπάρχει Αγιασμός. Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι, να γνωρίσουμε τον αληθινό Θεό στα παιδιά. Πρέπει να πιστέψουμε όμως και να συνομιλήσουμε με τον Θεό διά της προσευχής. Αν δεν αποκαλυφθεί ο Θεός σε εμάς, δεν μπορούμε να τον αποκαλύψουμε κι εμείς στους άλλους. Η αποκάλυψη του Θεού θέλει κόπο. Καλούμαστε σε έναν προσωπικό, πνευματικό αγώνα. Να μελετάτε πολύ. Να μελετάτε τη Βίβλο, γιατί η Βίβλος είναι μια αποκάλυψη. Κατεβαίνει ο Θεός και συνομιλεί μαζί σας. Να βάλετε πνευματικό αγώνα στη ζωή σας. Ο κατηχητής χρειάζεται να έχει πνευματική ζωή, εξομολόγηση, συμμετοχή στη Θεία Ευχαριστία, μελέτη εκκλησιαστικών βιβλίων, πολύ προσπάθεια και αγάπη. Για να λάμψει και φέτος το φως του Χριστού στις καρδιές των παιδιών μας».

Στην συνέχεια δόθηκε σε όλους τους κατηχητές βοηθητικό υλικό και όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, για καρποφόρα και ευλογημένη νέα κατηχητική χρονιά.

Διαδώστε: