Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
18 Αυγούστου, 2024

Τον 33ο Ιερό Ναό εγκαινίασε ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος

Διαδώστε:

Την ακολουθία της καθιερώσεως του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Παντελεήμονος Ξηροκάμπου τέλεσε το Σάββατο 17 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

 

Την παραμονή, κόμισε ιερά λείψανα αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας και εν συνεχεία, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Την κυριώνυμο ημέρα,χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία.

Παράλληλα, κόμισε απότμημα ιερού λειψάνου του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αθανασίου του Χαμακιώτου, ο οποίος εόρταζε την επομένη ημέρα. Το λείψανο του Οσίου ετέθη προς προσκύνηση των πιστών, αγιασμό και ηθικό στηριγμό αυτών.

Στο «φυτό» του ιερού Θυσιαστηρίου κατέθεσε αποτμήματα των ιερών λειψάνων των Οσιάθλων Μαρτύρων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Κατά την τελετή των Εγκαινίων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως υπομνημάτισε τα τελούμενα.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αφού δοξολόγησε τον άγιο Τριαδικό Θεό, ευχαρίστησε από καρδιάς τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τους ενορίτες του Ξηροκάμπου, τους δωρητές και όσους συνέβαλαν τα μέγιστα στη διεξαγωγή των Εγκαινίων με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου για την άψογη διεξαγωγή των Εγκαινίων.

 

Διαδώστε: