28/06/2024 29/06/2024 Μέσα από μία σειρά φεστιβάλ για την γαστρονομία ο ΕΟΤ προσπαθεί να φέρει «κοντά» τους επισκέπτες με τα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα των περιοχών της Ελλάδας, που κατέχουν παράδοση και ποιοτική υπεροχή, επιβεβαιώνοντας την ξεχωριστή θέση που έχει η ελληνική κουζίνα. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος...
28 Ιουνίου, 2024 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2024 - 5:03

Τον Αγιασμό έναρξης του Φεστιβάλ Γαστρονομίας στα Λουτρά Σμοκόβου τέλεσε ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος

Διαδώστε:
Τον Αγιασμό έναρξης του Φεστιβάλ Γαστρονομίας στα Λουτρά Σμοκόβου τέλεσε ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος

Μέσα από μία σειρά φεστιβάλ για την γαστρονομία ο ΕΟΤ προσπαθεί να φέρει «κοντά» τους επισκέπτες με τα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα των περιοχών της Ελλάδας, που κατέχουν παράδοση και ποιοτική υπεροχή, επιβεβαιώνοντας την ξεχωριστή θέση που έχει η ελληνική κουζίνα. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Τοπικών Προϊόντων στα Λουτρά Σμοκόβου του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, παρουσία πλήθους κόσμου και αρχών του τόπου.

Η περιοχή αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για την Θεσσαλία, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μ., σε καταπράσινη μικρή κοιλάδα, κατάφυτη από δρυς και πλατάνια. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 20 τοπικοί εκθέτες, που θα παρουσιάσουν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν και παραδοσιακές γεύσεις. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται, ακόμα, ενημερωτικές ημερίδες με ομιλητές καθηγητές Πανεπιστημίων και διακεκριμένους επιστήμονες, διαγωνισμός παραδοσιακού πιάτου, αφιέρωμα στην κρητική κουζίνα, παιδικά μαγειρέματα, πολιτιστικά events καθώς και συναυλίες παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξής του σε δράσεις που αναδεικνύουν τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας, έθεσε υπό την αιγίδα του το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στην περιοχή της Καρδίτσας.

«Εύχομαι και προσεύχομαι ολές αυτές οι προσπάθειες και ακόμη περισσότερες να γίνουν και εντοντόνοτερες, ώστε να είναι και αυτός ο τόπος ανάδειξη του νομού μας, πηγή εσόδων και πλούτου, αλλά και πολιτισμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος.

Ακούστε την ομιλία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων