04/08/2024 04/08/2024 Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλειτουργό.   Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος είχε την χαρά να υποδεχτεί τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κομάνων κ. Μιχαήλ, Έξαρχο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Ουκρανία και να συλλειτουργήσουν με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης...
04 Αυγούστου, 2024 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2024 - 17:32

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλειτουργό.

 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος είχε την χαρά να υποδεχτεί τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κομάνων κ. Μιχαήλ, Έξαρχο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Ουκρανία και να συλλειτουργήσουν με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και επισκεπτών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και πολλών ευσεβών Θεσσαλονικέων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο υπηρετών στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, ενώ πριν την Απόλυση ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καλωσόρισε τον άγιο Κομάνων, του ζήτησε να μεταφέρει τα σέβη ολόκληρης της τοπικής Εκκλησίας προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και ευχήθηκε για την ταχεία κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Θεοφιλέστατος Κομάνων κ. Μιχαήλ ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο κ. Φιλόθεο για την φιλοξενεία και τα αισθήματα της αγάπης του, όπως και όλη την Εκκλησία της Ελλάδος για την ιδιαίτερη φροντίδα που συνοδικά επιδεικνύει προς νέους Ουκρανούς, οι οποίοι σπουδάζουν θεολογία στην Ελλάδα.

Τονίζεται ότι η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης διαχρονικά φροντίζει νέους από όλες τις Σλαβικές Χώρες, αλλά και από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν την Ορθόδοξη Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν την ελληνορθόδοξη παράδοση και ζωή.

 

2024.08.04 Αρχιερατικό Συλλείτουργο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων