Ι.Μ. Θεσσαλονίκης
01 Σεπτεμβρίου, 2022

Εκατό φαναράκια «για τις ψυχές που χάθηκαν…» στη Μικρασιατική Καταστροφή

Διαδώστε:

Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Με τον αριθμό 100 να σχηματίζεται από ισάριθμα φαναράκια μπροστά στο εμβληματικό μνημείο της πόλης, τον Λευκό Πύργο, τίμησε η Θεσσαλονίκη τη θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Για τις ψυχές που χάθηκαν…» είναι ο τίτλος της δράσης μνήμης που οργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και η Aντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού το απόγευμα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στην πλατεία Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς, εκατό φαναράκια χρησιμοποιήθηκαν, για να σχηματιστεί ο αριθμός 100– όσα και τα χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η οποία διοργανώνει πλειάδα εκδηλώσεων μνήμης και σήμερα συμμετείχε με την πένθιμη κωδωνοκρουσία στους ιερούς ναούς της.

Τη δράση πλαισίωσε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό «Φωτιές», ο οποίος αναπαριστά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ., αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου υπερπλήρωσαν την πλατεία Λευκού Πύργου.

Διαδώστε: