Ι.Μ. Θεσσαλονίκης
16 Οκτωβρίου, 2024

Φοιτητική Αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 21:00-00:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, θα τελεστεί Αρχιερατική Αγρυπνία στο πλαίσιο των προεόρτιων εκδηλώσεων για την πανήγυρη του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και με την ευκαιρία έναρξης των μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου στα Πανεπιστήμια.

Θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Θα συλλειτουργήσουν Κληρικοί, Καθηγητές και Φοιτητές.

Θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Θα ψάλουν α) οι φοιτητές του μαθήματος «Χοροστασία» της Ειδίκευσης «Ερμηνεία και Εκτέλεση Ψαλτικής» και β) ο γυναικείος χορός «Ευνεάνιδες» του εργαστηρίου ποιητικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Α. Πατρώνα, Καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Τη λειτουργική διακονία θα αναλάβουν φοιτητές Διακονητές και Αναγνώστες.

Θα υπάρχει μέριμνα για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να συμμετάσχουν αλλά δεν έχουν μεταφορικό μέσο.

Η Φοιτητική Αγρυπνία αποτελεί ευκαιρία :

– να προσευχηθούμε ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, μάλιστα με την ευκαιρία έναρξης των Πανεπιστημιακών μαθημάτων,

– να ενισχύσουμε την εν Χριστώ κοινωνία, με τη συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας,

– να ανανεώσουμε τις μνήμες από προηγούμενες συνάξεις,

– να υποδεχθούμε νέα μέλη στη λειτουργική αυτή Σύναξη.

Και η εφετινή Φοιτητική Αγρυπνία οργανώνεται με τη συνεργασία Νεανικών Συνάξεων, Φοιτητικών Οικοτροφείων και Εστιών και Πνευματικών Κέντρων.

Διαδώστε: