03/08/2022 03/08/2022 Σαν σήμερα, 3 Αυγούστου του 1923, ιδρύθηκε στην Αθήνα το Νοσοκομείο Προσφύγων Αθηνών, μετέπειτα Ιπποκράτειο. Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όμως, υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη.   Εκεί, στο παρεκκλήσι του  Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος πιστών στις 27 Ιουλίου. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό...
03 Αυγούστου, 2022 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2022 - 11:38

Η εορτή του Αγίου των πονεμένων στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο»

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου των πονεμένων στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο»
Σαν σήμερα, 3 Αυγούστου του 1923, ιδρύθηκε στην Αθήνα το Νοσοκομείο Προσφύγων Αθηνών, μετέπειτα Ιπποκράτειο. Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όμως, υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη.  

Την κυριώνυμο ημέρα Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στο ευσεβές εκκλησίασμα.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος συνεχάρη τους εφημερίους του παρεκκλησίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους δύο χορούς των αναλογίων, για την αξιέπαινη δραστηριότητά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων