01/01/2024 01/01/2024 …Βασίλειον ἱεράτευμα, Πάτερ Ὅσιε· πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας εορτάστηκαν με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στην περιοχή Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης τελέστηκε σήμερα το πρωί...
01 Ιανουαρίου, 2024 - 13:46

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Βασιλείου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Βασιλείου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

…Βασίλειον ἱεράτευμα, Πάτερ Ὅσιε· πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας εορτάστηκαν με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στην περιοχή Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης τελέστηκε σήμερα το πρωί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμ. Ιακωβου Αθανασίου, οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Τον Πρωτοσυγκελλο πλαισίωσαν ιερείς της Μητροπόλεως, οι εφημέριοι και ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμ. Άνθιμος Στάμου.

Ακολούθως τελέστηκε η Δοξολογία για το Νέο Έτος όπου ευλογήθηκε η βασιλόπιτα και συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος μαζί με το λείψανο του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Η λιτάνευση της ιεράς εικόνος στους δρόμους της Νέας Ελβετίας πραγματοποιήθηκε με όχημα από τον Σύλλογο Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων. Προπορευόταν του οχήματος ο Ερυθρός Σταυρός και η φιλαρμονική μπάντα του Παπάφειου Ιδρύματος παιάνιζε σε όλη την λιτανεία ύμνους.

Κατάμεστος ήταν ο ιερός ναός του Αγίου Βασιλείου Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης από πιστούς που θέλησαν να συμμετάσχουν στον Όρθρο την πανηγυρική Θεία Λειτουργία την δοξολογία και την λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του λειψάνου του Αγίου.

Μεταξύ των πιστών παρευρέθηκε και ο κ. Σταύρος Καλαφάτης Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. Ν.Δ.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων