06/09/2024 06/09/2024 Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, μνήμη του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που βρίσκεται στην περιοχή “Πόντζα” Αγίας Τριάδας, με την συμμετοχή πολλών κατοίκων της περιοχής. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε...
06 Σεπτεμβρίου, 2024 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2024 - 15:34

Ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Aρχαγγέλου Μιχαήλ στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Aρχαγγέλου Μιχαήλ στη Μητρόπολη Θηβών

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, μνήμη του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που βρίσκεται στην περιοχή “Πόντζα” Αγίας Τριάδας, με την συμμετοχή πολλών κατοίκων της περιοχής.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα και τους προσφερθέντες άρτους. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στα άυλα αγγελικά πνεύματα που δοξολογούν ακατάπαυστα το Θεό και εκτελούν το θέλημα Του ευχόμενος όλοι να μιμηθούμε τους αγγέλους ακολουθώντας το θέλημα του Θεού.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Λαφυστίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος του Εσπερινού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και οι άγιοι άγγελοι να είναι οι φύλακες και προστάτες στη ζωή μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων