Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας
29 Ιουλίου, 2024

Εορτασμοί Αγίας Παρασκευής και Αγίου Παντελεήμονα στην Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στη Μητρόπολη Λεβαδείας η Αγία Παρασκευή και ο Άγιος Παντελεήμονα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος βρέθηκε σε διάφορα σημεία της Μητροπόλεως όπου χοροστάτησε και ιερούργησε.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2024, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας με τη συμμετοχή των αρχών και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αλέξιος Σαμαρτζής. Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας.

Το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ελλοπίας με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιωακείμ Δούμας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς Χρόνια πολλά και οι πρεσβείες της Αγίας προς τον Κύριο να είναι πολλές για όλους.

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024, παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καπαρελλίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Μαυρομματίου και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης. Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με την συμμετοχή των αρχών κι όλων των κατοίκων του χωριού.

Το πρωί Σαββάτου 27 Ιουλίου ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λεβαδείας με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο και ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν πλούσιες τις ευλογίες του Κυρίου στη ζωή τους δια πρεσβειών του Αγίου Παντελεήμονος.

 

Διαδώστε: