17/07/2024 17/07/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος την Τετάρτη 17 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης στην Καλλιθέα. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αγία Μαρίνα τονίζοντας την μεγάλη πίστη και αγάπη της Αγίας προς τον Θεό. Το εσπέρας της Τρίτης...
17 Ιουλίου, 2024 - 18:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024 - 17:15

Εορτή Αγίας Μαρίνης στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Εορτή Αγίας Μαρίνης στη Μητρόπολη Θηβών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος την Τετάρτη 17 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης στην Καλλιθέα. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αγία Μαρίνα τονίζοντας την μεγάλη πίστη και αγάπη της Αγίας προς τον Θεό.

Το εσπέρας της Τρίτης 16 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλάκας Δηλεσίου, του οποίου το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα. Στο κήρυγμα προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Αγία Μαρίνα και ανέλυσε το τροπάριο του Εσπερινού: “Ὢ τοῦ παραδόξου θαύματος! τὴν ἐπηρμένην ὀφρύν, τοῦ τὴν γῆν καὶ τὴν θάλασσαν, ἐξαλείφειν φάσκοντος, πρὸς τὴν γῆν ἐταπείνωσεν, ἁπαλὴ κόρη καὶ παναμώμητος, τὰς πανουργίας αὐτοῦ νικήσασα. Ὢ τῆς δυνάμεως, τοῦ Σταυροῦ καὶ χάριτος! ἥτις ἡμῶν, πᾶσαν ὑπεστήριξε, σαφῶς ἀσθένειαν”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων