18/09/2024 18/09/2024 Το εσπέρας της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2024, παραμονή της εορτής της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται εντός του Κάστρου της Λιβαδειάς, με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και πολλών πιστών....
18 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2024 - 17:52

Εορτή Αγίας Σοφίας και θυγατέρων αυτής στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Εορτή Αγίας Σοφίας και θυγατέρων αυτής στη Μητρόπολη Θηβών

Το εσπέρας της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2024, παραμονή της εορτής της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται εντός του Κάστρου της Λιβαδειάς, με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία, στην μεγάλη της πίστη, όπως και των τριών θυγατέρων της, που υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια και δεν υπέκυψαν στις πιέσεις των βασανιστών τους να αρνηθούν τον Χριστό και μαρτύρησαν. Τόνισε ότι η Αγία Σοφία δεν ήταν μια μητέρα με κοσμικό φρόνημα, αλλά ευχαριστούσε τον Κύριο που γέννησε τέτοια ευλογημένα τέκνα που μαρτύρησαν για την πίστη τους στο Θεό και έλαβαν τον στέφανο της δόξης. Επίσης, αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό, το οποίο αποτελεί το σύμβολο της σωτηρίας μας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ναό της Αγίας Σοφίας που αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Λιβαδειάς και την ανάγκη προστασίας του, όπως και του Κάστρου, που τον περιβάλλει, και τα οποία θα πρέπει να γνωρίσουν τα παιδιά και οι νέοι γιατί αποτελεί την ιστορία του τόπου μας. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα δια πρεσβειών της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων