25/09/2024 25/09/2024 Το εσπέρας της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου 2024, παραμονή της εορτής της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) στο Ακραίφνιο. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα μίλησε για τους Αγίους και τη μοναχική ζωή και...
25 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2024 - 16:45

Εορτή Αγίου Σιλουανού στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Σιλουανού στη Μητρόπολη Θηβών

Το εσπέρας της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου 2024, παραμονή της εορτής της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) στο Ακραίφνιο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα μίλησε για τους Αγίους και τη μοναχική ζωή και ευχήθηκε στη Γερόντισσα της Μονής οσιολογιωτάτη μοναχή Σιλουανή για την ονομαστική της εορτή.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου, όπου παρέστη συμπροσευχόμενος στην Ιερά Αγρυπνία, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή, και ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανό Πεπονάκη για την ονομαστική του εορτή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος το εσπέρας της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Πάνακτος, όπου τέλεσε τον Εσπερινό της αποδόσεως της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και ευχήθηκε προκαταβολικά στη Γερόντισσα της Μονής οσιολογιωτάτη μοναχή Σιλουανή για την ονομαστική της εορτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων