17/05/2024 17/05/2024 Η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Άννας Ψωμά, συνεργάτιδος της Ιεράς Μητρόπλης Θηβών και Λεβαδείας τελέστηκε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λεβαδείας. Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο. Ο Μακαριώτατος...
17 Μαΐου, 2024 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2024 - 16:28

Ι.Μ. Θηβών: Εξόδιος ακολουθία μακαριστής Άννας Ψωμά

Διαδώστε:
Ι.Μ. Θηβών: Εξόδιος ακολουθία μακαριστής Άννας Ψωμά

Η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Άννας Ψωμά, συνεργάτιδος της Ιεράς Μητρόπλης Θηβών και Λεβαδείας τελέστηκε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λεβαδείας. Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο.

Ο Μακαριώτατος συγκινημένος αναφέρθηκε στην γνωριμία και την συνεργασία του με την μακαριστή Άννα και την προσφορά της στην αναστήλωση και συντήρηση των βυζαντινών μνημείων της Βοιωτίας και των ιδρυμάτων της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε με συγκίνηση στις υπηρεσίες που προσέφερε εθελοντικά στη Μητρόπολη Θηβών η μακαριστή Άννα ως αρχιτέκτονας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της στο χώρο της αγάπης Του.

Επίσης, διάβασε αποχαιρετιστήριο γράμμα του συμμαθητή της μακαριστής, κ. Παναγιώτη Τουλιάτου, Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επίσης, διαβάστηκε ψήφισμα του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμΕΑ “Ειδική Παιδεία” της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών, για την συνδρομή της μακαριστής Άννας στην αγορά του οικοπέδου για την ανέγερση του κτιρίου διαμονής και φιλοξενίας των παιδιών του Κέντρου, που σήμερα φιλοξενείται σε χώρο του Θεραπευτηρίου «Ο Άγιος Βλάσιος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων