05/02/2019 05/02/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Αλυκή, παρουσία των πιστών της περιοχής. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Βαδραχάνης. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τα λόγια του Αγίου Συμεών προς την Παναγία ότι ο...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:50

Μητρ.Θηβών: “O Χριστός είναι Φως πνευματικόν”

Διαδώστε:
Μητρ.Θηβών: “O Χριστός είναι Φως πνευματικόν”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Αλυκή, παρουσία των πιστών της περιοχής. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Βαδραχάνης.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τα λόγια του Αγίου Συμεών προς την Παναγία ότι ο Υιός της  «κεῖται εἰς πτῶσιν καὶ ἀνάστασιν πολλῶν ἐν τῷ Ἰσραὴλ καὶ εἰς σημεῖον ἀντιλεγόμενον» έθεσε το ερώτημα τι είναι για μας ο Χριστός σήμερα. Και συνέχισε το ερώτημα λέγοντας αν πιστεύουμε τον Χριστό ως απλά έναν διδάσκαλο ή αν τον πιστεύουμε ως Θεό ενανθρωπήσαντα και Σωτήρα μας. Ευχήθηκε δε στο ερώτημα αυτό να δώσουμε θετική απάντηση. Ευχήθηκε επίσης, η Παναγία που κρατάει στην αγκαλιά της το θείο βρέφος και είναι η μεσίτρια μας προς τον Υιόν της να είναι πάντα κοντά μας.

Την επομένη 2 Φεβρουαρίου, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα πλατείας Αμερικής της πόλεως των Αθηνών, όπου και ο τόπος μαρτυρίου της Αγίας των Αθηνών Φιλοθέης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού π. Γαβριήλ Τσάφου, που επί πενήντα χρόνια διηκόνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Στη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο συμμετείχαν πολυάριθμοι πιστοί,  ανάμεσά τους πολλοί ιερείς και πολλά πνευματικά παιδιά του μακαριστού γέροντα.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής τονίζοντας την αποκάλυψη του δικαίου Συμεών ότι ο Χριστός είναι Φως πνευματικόν, που θα φανερώσει εις τα έθνη τον αληθινόν Θεόν και θα γίνει αιτία να πέσουν και να αναστηθούν πολλοί. Επίσης, εξήρε το έργο του μακαριστού π. Γαβριήλ και αναφέρθηκε στη μεταξύ τους σχέση αφού συνεδέετο με τον μακαριστό γέροντα από όταν ο Σεβασμιώτατος ήταν Διάκονος στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Πατησίων.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, ευλόγησε τη βασιλόπιτα του εν Αθήναις Συλλόγου Λεβαδέων “Ο Λάμπρος Κατσώνης” και ευχήθηκε στα μέλη του Συλλόγου καλή και ευλογημένη χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων