Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας
30 Αυγούστου, 2024

Μνήμη Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:

Η μνήμη της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου τιμήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Κυριακίου, με τη συμμετοχή των κατοίκων της κωμοπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Θεόδωρος Μίχας. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του Κυριακίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στις ιδιότητες του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ευχόμενος να ακολουθήσουμε το δρόμο της μετάνοιας, που δίδασκε ο Τίμιος Πρόδρομος και να μιμηθούμε την ακράδαντη πίστη του στον Θεό. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα κι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος να τους προστατεύει.

 

 

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο χωριό Στεφάνη Δερβενοχωρίων, με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας προς τους πιστούς αναφέρθηκε στη μετάνοια που δίδασκε ο Άγιος Ιωάννης, που σημαίνει αλλαγή τρόπου ζωής, μακριά από τα πάθη και τις κακίες τονίζοντας ότι όλα τα εγκλήματα στην ανθρωπότητα πηγάζουν από την κακία, την παρανομία, την ανηθικότητα, τον εγωϊσμό και τα πάθη.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά δια πρεσβειών του Τιμίου Προδρόμου.

 

Διαδώστε: