04/07/2024 04/07/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος προσπαθεί να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση. Έτσι, ανέβηκε στον Παρνασσό από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, 1η Ιουλίου, όπου και τέλεσε τον Αγιασμό της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου, συνέφαγε με τα παιδιά κι έμεινε μαζί τους μέχρι το απόγευμα...
04 Ιουλίου, 2024 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2024 - 11:04

Ο Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος κοντά στα παιδιά της Κατασκήνωσης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος κοντά στα παιδιά της Κατασκήνωσης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος προσπαθεί να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση.

Έτσι, ανέβηκε στον Παρνασσό από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, 1η Ιουλίου, όπου και τέλεσε τον Αγιασμό της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου, συνέφαγε με τα παιδιά κι έμεινε μαζί τους μέχρι το απόγευμα της δεύτερης ημέρας ακολουθώντας το κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Πριν το μεσημεριανό της δεύτερης ημέρας ο Σεβασμιώτατος στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Κατασκήνωσης κάτω από τα πανύψηλα, σκιερά, αιωνόβια έλατα έκανε το αγιογραφικό. Μίλησε στα παιδιά για το χρυσό κανόνα συμπεριφοράς προς τους συνανθρώπους μας, που αναφέρει ο Χριστός στην επί Όρους Ομιλία Του, όπως, δηλαδή, θέλουμε να μας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, έτσι ακριβώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε κι εμείς σ’ αυτούς, και επεκτάθηκε στη βία που υπάρχει στις ημέρες μας ιδιαίτερα ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους, ενώ τα παιδιά έκαναν πολλές σχετικές ερωτήσεις στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος πατρικά και με απλά λόγια απαντούσε εξηγώντας και λύνοντας τις απορίες τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων