13/07/2023 14/07/2023 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος μετέβη το απόγευμα της Τρίτης 11ης Ιουλίου 2023 στο Χαϊδάρι, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέστηκε για τον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη, Προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων, στην έδρα της Διεύθυνσης Διαβιβάσεων, στο Στρατόπεδο «Καραϊσκάκη Α΄», στο Χαϊδάρι παρουσία των πρώην Αρχηγώνν ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά...
13 Ιουλίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2023 - 10:00

Ο Μητροπολίτης Θηβών στην εορτή του Προστάτη των Διαβιβάσεων Αγίου Παϊσίου στο Χαϊδάρι

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στην εορτή του Προστάτη των Διαβιβάσεων Αγίου Παϊσίου στο Χαϊδάρι

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος μετέβη το απόγευμα της Τρίτης 11ης Ιουλίου 2023 στο Χαϊδάρι, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέστηκε για τον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη, Προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων, στην έδρα της Διεύθυνσης Διαβιβάσεων, στο Στρατόπεδο «Καραϊσκάκη Α΄», στο Χαϊδάρι παρουσία των πρώην Αρχηγώνν ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά και Κωνσταντίνου Γκίνη, τριών Αντιστρατήγων και πολλών ανωτάτων-ανωτέρων αξιωματικών, υπαξιωματικών, του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Διαβιβάσεων (ΣΑΑΔΒ), Εφέδρων Αξιωματικών μελών της Λέσχης Εφέδρων ΕΔ Αττικής (ΛΕΦΕΔ), πολλών αποστράτων και οικογενειών, καθώς και πολιτικών αρχών της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του μίλησε για τον σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Όσιο Παΐσιο, τον οποίο τιμά ιδιαιτέρως το Στρατιωτικό Σώμα των Διαβιβάσεων, ευχόμενος σε όλους τους παρισταμένους αλλά και σε όσους υπηρετούν στο Όπλο των Διαβιβάσεων οι πρεσβείες του προστάτη τους Οσίου Παϊσίου να τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την παρουσία του μετά από πολλά χρόνια στο στρατόπεδο, όπου υπηρέτησε ως στρατιώτης.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Οσίου Παϊσίου.

Παράλληλα έγινε επίδειξη σύγχρονων μέσων τηλεπικοινωνιών.

Παρών και ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιος Πολυμερόπουλος, ο αρχαιότερος εν ζωή Διαβιβαστής (ΣΣΕ Τάξεως 1949), ο οποίος τιμήθηκε απο τον Διευθυντή ΔΔΒ/ΓΕΣ Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Γκιζάνη για την προσφορά του στο Όπλο απο το 1946 που κατατάχθηκε στο ΚΕΔ ως Εθελοντής Δεκανέας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων