11/07/2023 11/07/2023 Την Κυριακή 9 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητρροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, καθώς και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιατρού Νικολάου Κελέρμενου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας κήρυξε το θείο λόγο στο...
11 Ιουλίου, 2023 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2023 - 11:17

Ο Μητροπολίτης Θηβών υποδέχθηκε τον Βοιωτό Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών υποδέχθηκε τον Βοιωτό Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα

Την Κυριακή 9 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητρροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, καθώς και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιατρού Νικολάου Κελέρμενου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας κήρυξε το θείο λόγο στο εκκλησίασμα αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε το Βοιωτό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του, αναφέρθηκε στα χρόνια που διακονούσαν και οι δύο στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά του και όλων των Βοιωτών που ένας δικός μας άνθρωπος, από τα σπλάχνα της Τοπικής μας Εκκλησίας, διακονεί ως Αρχιερέας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα μια εικόνα των Βοιωτών Αγίων ευχόμενος μακρά αρχιερατεία, υγεία και έτη πολλά με τις πρεσβείες πάντων των Βοιωτών Αγίων και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο το σεβασμό και τις ευχές του.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το μακαριστό ιατρό Νικόλαο Κελέρμενο, τονίζοντας την προσφορά του στην επιστήμη και στον πολιτισμό του τόπου και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μαζί με το Γεν. Αρχιερ. Επίτροπο της Μητροπόλεως παν. αρχιμ. π. Γεώργιο Θανάσου επισκέφθηκε τους μικρούς κατασκηνωτές που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως στον Παρνασσό, καθώς και την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων