Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας
03 Σεπτεμβρίου, 2024

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κυρού Ιγνατίου στη Θήβα

Διαδώστε:

Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κυρού Ιγνατίου τελέστηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών, όπου είχε υπηρετήσει ως Εφημέριος. Στη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο προηξήρχε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος,

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από κληρικούς της Μητρόπολης Θηβών και άλλων Μητροπόλεων, γυναικείες μοναστικές αδελφότητες της επαρχίας μας και πλήθος πιστών, συγγενών, συγχωριανών και πνευματικών παιδιών του μακαριστού.

Για τον μακαριστό Ιεράρχη μίλησε ο κ. Ηλίας Στάθης, Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Λεβαδείας και συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, πνευματικό τέκνο του μακαριστού, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιγνατίου στην Τοπική μας Εκκλησία και στην Εκκλησία της Αλβανίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μίλησε στους πιστούς για την εμπειρία που είχε στην Αλβανία, όπου συμμετείχε στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού κυρού Ιγνατίου στο Μπεράτι, την έδρα της Μητροπόλεώς του. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο και την προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτου στη Μητρόπολη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης και την μεγάλη αγάπη του ποιμνίου του στο πρόσωπο του μακαριστού Ποιμενάρχου τους κυρού Ιγνατίου και ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την εκλεκτήν ψυχήν Του εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων και από εκεί να δέεται για όλους μας.

 

Διαδώστε: