21/10/2024 21/10/2024 Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, εορτή του Αγίου Γερασίμου, του Αγίου Αρτεμίου και της Αγίας Ματρώνης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ιερομάρτυρος Ιακώβου του Αδελφοθέου Α΄ Επισκόπου Ιεροσολύμων, του οποίου η μνήμη τιμάται την 23η Οκτωβρίου. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
21 Οκτωβρίου, 2024 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2024 - 16:22

Θεία Λειτουργία Ιακώβου Αδελφοθέου και Δοξολογία για την Αστυνομία στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία Ιακώβου Αδελφοθέου και Δοξολογία για την Αστυνομία στη Μητρόπολη Θηβών

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, εορτή του Αγίου Γερασίμου, του Αγίου Αρτεμίου και της Αγίας Ματρώνης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ιερομάρτυρος Ιακώβου του Αδελφοθέου Α΄ Επισκόπου Ιεροσολύμων, του οποίου η μνήμη τιμάται την 23η Οκτωβρίου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού. Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα, ενώ κατά τη Θεία Κοινωνία έγινε ξεχωριστά η μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Χριστού από τους πιστούς. Στο κήρυγμα προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους.

Μετά τη Θ. Λειτουργία τελέστηκε Δοξολογία για την εορτή της Αστυνομίας, που έχει προστάτη της τον Άγιο Αρτέμιο, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Βοιωτίας κ. Ηλία Μπακούμη, εν ενεργείᾳ και συνταξιούχων αστυνομικών και των πολιτικών αρχών.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη στο Βαθύ Αυλίδος, όπου στο τέλος τέλεσε το Μνημόσυνο του ιερέως π. Ιωάννη Μπαμπούρα, του οποίου έγινε η εκταφή των οστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων