22/04/2023 23/04/2023 Με αναστάσιμη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2023, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Επισκοπής Ιεράπετρας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον Θείο Λόγο. Στο κήρυγμά του...
22 Απριλίου, 2023 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2023 - 2:50

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον φερώνυμο ναό της Επισκοπής Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον φερώνυμο ναό της Επισκοπής Ιεράπετρας

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2023, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Επισκοπής Ιεράπετρας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον Θείο Λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και στη θαυμαστή αποκάλυψη του Αγιάσματος της Μονής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινουπόλεως, και σημείωσε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος ως Ζωοδόχος Πηγή αναβλύζει «Θείον ύδωρ αθάνατον», προχέει «ρείθρα ζωής αέναα» και παρέχει δύναμη, θεραπεία και απολύτρωση από κάθε κακό και συμφορά.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με τη μητρική πρεσβεία, την σκέπη και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, ο Αιδεσιμ. Οικονόμος Παντελεήμων Καββουσανός, Εφημέριος της Ενορίας Κάτω Χωριού, ο Αιδεσιμώτατος Ιερεύς Ευάγγελος Γκιάλπης, Εφημέριος της Ενορίας Επισκοπής και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ έψαλε ιεροψαλτικός χορός με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη.

Παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης και ο πρώην Βουλευτής Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινώτητας Κάτω Χωριού κ. Εμμανουήλ (Λάκης) Πυργιωτάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων