Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
17 Απριλίου, 2023

Εσπερινός της Αγάπης στον Άγιο Στέφανο Αρναίας

Διαδώστε:

Το απόγευμα της Κυριακής της Αναστάσεως, στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας Δακρυρροούσης του Μητροπολιτικού Μεγάρου προσήλθαν ιερείς μας και αφού αναγνώσθηκε τρίς η Πασχάλιος Ακολουθία, ενεδύθη επισήμως ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος τα ιερά του άμφια έξωθεν του Ιερού Βήματος και σχηματίσθηκε Πομπή.

Η πομπή, επικεφαλής της οποίας ήταν οι Ιεροψάλτες της Αρναίας, κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου όπου και τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Παν. Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Ριγανάς – Πρωτοσύγκελλος, π. Δωρόθεος Ζέρβας – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Παίσιος Σουλτανικάς, π. Νικόλαος Τσολούφης και π. Αμφιλόχιος Χάιτας, ο Αιδ. Πρωτ. π. Μακάριος Ζωνάρας και ο Αιδ. Οικ. π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης. Επίσης μετείχαν και οι Διάκονοι της Μητροπόλεως π. Αθανάσιος Σφουγγάρος, π. Νικόδημος Κωτινούδης και π. Νικόλαος Τσεπίσης.

Η Ευαγγελική Περικοπή της Παννυχίδος αποδόθηκε από τον Σεβασμιώτατο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, από τον π. Δωρόθεο στη Γαλλική, από τον π. Παΐσιο στο αρχαίο ομηρικό εξάμετρο, από τον π. Νικόλαο στην Ιταλική, από τον π. Αμφιλόχιο στην Ποντιακή διάλεκτο, από τον π. Μακάριο στη Λατινική και από τον π. Γεώργιο στην Τουρκική.

Επί του Ιερού Άμβωνος του Αγίου Στεφάνου, κατά την τάξιν, το κείμενο της Περικοπής απέδωσε ο Διάκονος π. Νικόλαος.

Κατόπιν, ανεγνώσθη η Πασχάλιος Εγκύκλιος του Μητροπολίτη από τον π. Παίσιο και μετά τα Απόστιχα εσχηματίσθη Ιερά Πομπή, η οποία λιτανευτικώς περιήλθε τον Ιερό Ναό και κατέληξε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Δακρυρροούσης, όπου ο Σεβασμιώτατος διεμοίρασε το παραδοσιακό Πασχαλιάτικο αυγό.

Διαβάστε την εγκύκλιο: Μητροπολίτης Ιερισσού: Η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί υποχρέωση για όσους ερευνούν και πιστεύουν

Διαδώστε: