10/04/2023 10/04/2023 Με ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Α΄ Νυμφίου, δηλαδή ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας, στον πάγκαλλο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλης της Ιερισσού. Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο, π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση. Ο Ιερός...
10 Απριλίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2023 - 18:09

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Ιερισσού

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Νικόλαο Ιερισσού

Με ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Α΄ Νυμφίου, δηλαδή ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας, στον πάγκαλλο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλης της Ιερισσού. Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Διακόνους του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο, π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση.

Ο Ιερός Ναός φροντισμένος από τον δραστήριο Εφημέριό του Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειο Ανυφαντή, επληρώθη από τον φιλόχριστο Λαό της Ιερισσού, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και υποψήφιο Βουλευτή κ. Ιωάννη Γιώργο, τον Αντιδήμαρχο Αριστοτέλη κ. Αλέξιο Αντωνίου , την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αριστοτέλη κα Μαρία Ενεχηλίδου κ.ά.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Ακολουθίας του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας Ιερισσού, ο Εφημέριός του Αιδ. Πρωτ. π. Μακάριος Ζωνάρας, προσήλθε στην ως άνω Ακολουθία, τονίζοντας την ενότητα της Τοπικής Εκκλησίας και τον σεβασμό στον Επίσκοπό του.

Τα Ιερά Αναλόγια λάμπρυναν με την Βυζαντινή Τέχνη τους οι Μουσικολογιώτατοι: ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Στυλιανός Χαμαϊδός με τους συνεργάτες του και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόλαος Τσεπίσης.

Η Ακολουθία αναμεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με πρωτοβουλία του Διευθυντή κ. Αλεξάνδρου Κατσιάρα.

“Ευχαριστίες πολλές στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους κ.κ. Ιωάννη και Δημήτριο Κατσάγγελο και Δημήτριο Χαριστά για την λήψη των Ιερών Ακολουθιών εντός των Ιερών μας Ναών, ως και στον Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη που συντονίζει την όλη εμβέλεια του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεώς μας, ΜΑΡΤΥΡΙΑ FM 97,1”, όπως ανα΄φερει το δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων