18/07/2024 18/07/2024 Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 17 Ιουλίου 2024, επισκέφθηκε, κατόπιν συνεννοήσεως, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο στην έδρα του, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Αρναίας, η κα Έλενα Σώκου, Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βόρεια Ελλάδα..  Προ της επισκέψεως, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στυλιανό Βαλιάνο,...
18 Ιουλίου, 2024 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 11:37

Η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα στον Ιερισσού Θεόκλητο

Διαδώστε:
Η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα στον Ιερισσού Θεόκλητο

Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 17 Ιουλίου 2024, επισκέφθηκε, κατόπιν συνεννοήσεως, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο στην έδρα του, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Αρναίας, η κα Έλενα Σώκου, Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βόρεια Ελλάδα.. 

Προ της επισκέψεως, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στυλιανό Βαλιάνο, τους θεματικούς Αντιδημάρχους και εκλεκτούς συνεργάτες της, επισκέφθηκε τον υπό αναπαλαίωση Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας στο Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, εκφράζοντας τη μεγάλη της χαρά γιατί οι εργασίες αποπερατώσεως του έργου, που σημειωτέον έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, βαίνουν στο τέλος τους. Εδήλωσε δε πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, που οφείλεται βεβαίως στις άοκνες προσπάθειες της Εξοχωτάτης Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη.

Με τον Σεβασμιώτατο συζήτησαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση, διαποίμανση και στοχοθεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, τόσο τις μεσοπρόθεσμες, όσο και τις μακροπρόθεσμες. Ακολούθησε ξενάγηση της καλεσμένης στους χώρους του εμβληματικού Μεγάρου της Μητροπόλεως, που ως γνωστόν αναπαλαιώνεται εσωτερικά και εξωτερικά.

Ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Δήμαρχος παρουσίασαν αναλυτικώς στην κα Σώκου τα προβλήματα της Χαλκιδικής και ο Ποιμενάρχης ανέπτυξε επίσης το μεγάλο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, που τόσο επίκαιρο προβάλλει σήμερα.

“Όντως επικοδομητική συνάντηση, ουσιαστική και με περιεχόμενο. Μακάρι να έχει αποτελέσματα και επαναληφθεί σύντομα!”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων