Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
08 Απριλίου, 2022

Με τον Ακάθιστο Ύμνο αρχίζει η πανήγυρη της Παναγούδας

Διαδώστε:

Πανηγυρίζει σήμερα, Παρασκευή του Ακαθίστου 8η και αύριο, Σάββατο, 9η Απριλίου 2022, με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός της Παναγίας του Ακαθίστου, που κοσμεί το Ίδρυμα των Γερόντων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου στην Αρναία, η επονομαζομένη από τον Λαό μας «Παναγούδα», κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 8η Απριλίου 2022: Ακολουθία του Ακαθίστου μετά Όρθρου στις 5 το απόγευμα και εν συνεχεία Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγούδας με κατάληξη τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως θα ψάλη την Ακολουθία του Ακαθίστου. Μετά το πέρας της Ακολουθίας η Ιερά Εικόνα θα επιστρέψη στο Ίδρυμα και ο Σύλλογος Γυναικών Αρναίας θα προσφέρη παραδοσιακά κεράσματα.

Σάββατο 9η Απριλίου 2022: Στις 8 το πρωί, θα τελεστή Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου, πλαισιουμένου από τον Ιερό Κλήρο και τον Διευθυντή του Ιδρύματος Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα.

Έτσι από χθες, άρχισαν πολλές προετοιμασίες στο Γηροκομείο για το πανηγύρι από το προσωπικό του, βέβαια με τη συνδρομή του Δήμου Αριστοτέλη και του Συλλόγου Γυναικών Αρναίας!

Προσκαλείται ο Παναγιοσκέπαστος Λαός του Θεού να προσέλθη στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν της Θεοτόκου και συμπαράσταση στο τελούμενο φιλόθεο έργο στο Ίδρυμα των Γερόντων μας.

 

 

Διαδώστε: