29/09/2023 30/09/2023 Η Ακολουθία του Αγιασμού τελέσθηκε χθες από τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο στο «ΑΓΑΠΕΙΟ» Ίδρυμα της Γαλάτιστας για να ευλογηθεί η έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τους Εφημερίους της Γαλατίστης Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο. Τα μαθήματα παραδίδει...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2023 - 15:47

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού τέλεσε τον Αγιασμό της έναρξης των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού τέλεσε τον Αγιασμό της έναρξης των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής

Η Ακολουθία του Αγιασμού τελέσθηκε χθες από τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο στο «ΑΓΑΠΕΙΟ» Ίδρυμα της Γαλάτιστας για να ευλογηθεί η έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τους Εφημερίους της Γαλατίστης Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο.

Τα μαθήματα παραδίδει ο Καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Στυλιανός Ζαχαρίου, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Θεού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Στους αρχάριους αλλά και στους προχωρημένους σπουδαστές απευθύνθηκε ο Σεβασμιώτατος, ζητώντας με πολλή αγάπη να πλαισιώσουν την πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως να πληρώσει τα Ιερά Αναλόγια με πεπειραμένους Ιεροψάλτες, οι οποίοι συν Θεώ θα προκύψουν απ’ αυτές τις συνάξεις.

Ο Διδάσκαλος κ. Ζαχαρίου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς της Γαλάτιστας για την αγάπη και τη στήριξή τους στην κοπιώδη προσπάθεια να ανθίσεικαι πάλι το Βυζαντινό Ψαλτήρι και οι Ιεροί Ναοί να δουν παιδιά και νέους ανθρώπους να στελεχώνουν τη φωνή της Εκκλησίας, τα Ψαλτήρια.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων