03/08/2024 03/08/2024 Την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2024, που η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, η Αρναία τιμώντας τον Προστάτη της και ζητώντας την ευλογία του στο πιο γλυκύ προϊόν της, το ξακουστό μέλι της, πανηγύρισε μεγαλόπρεπα στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου το γεγονός. Η γιορτή...
03 Αυγούστου, 2024 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2024 - 13:27

Οι μελισσοκόμοι της Αρναίας τίμησαν τον Προστάτη τους

Διαδώστε:
Οι μελισσοκόμοι της Αρναίας τίμησαν τον Προστάτη τους

Την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2024, που η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, η Αρναία τιμώντας τον Προστάτη της και ζητώντας την ευλογία του στο πιο γλυκύ προϊόν της, το ξακουστό μέλι της, πανηγύρισε μεγαλόπρεπα στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου το γεγονός.

Η γιορτή αυτή λέγεται Αρνιώτικα ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Αρναίας προσφέρει απλόχερα με καρύδια ντόπια μεμιγμένο το υπέροχο απόσταγμα της μέλισσας.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Παίσιο Σουλτανικά και π. Αμφιλόχιο Χάιτα, τον Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη και τον Διάκονο π. Νικόλαο Τσεπίση.

Ο Λαός της Αρναίας προσήλθε μαζικά και ετίμησε λαμπρά τον Άγιό του, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος Αρναίας κα Ειρήνη Γιαννούση, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Θαλασσινό κ.α.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, παρουσίασε την πεπληρωμένη Πνεύματος Αγίου βιοτή και το φοβερό διά λιθοβολισμού μαρτύριο του Αγίου. Βασικό του μέλημα να καταδείξει ότι το μαρτύριο και ο διωγμός δεν αποτελούν κίνδυνο για την Εκκλησία. Αλλά, όσο κι αν πονούν και κοστίζουν αίμα και ζωές, αρδεύουν αγιοπνευματικά την Ορθοδοξία.

Τέλος, επαίνεσε τους Μελισσοκόμους που έχουν Προστάτη τους τον Άγιο Στέφανο, ακολουθώντας έτσι τη Ρωμαίικη Παράδοση που θέλει κάθε στιγμή της ζωής μας, κάθε ομάδα, κάθε σπίτι, κάθε οργανισμό αλλά κυρίως κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας να σφραγίζεται από το μήνυμα της κατά Χριστόν Ζωής, παρατεινομένης στη ζωή των Αγίων μας.

 

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων