Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
04 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανέγερση του νέου Γηροκομείου της Μητρόπολης Ιερισσού

Διαδώστε:

Κατόπιν κοπιώδους εργασίας πέντε ετών περίπου περατώθηκαν οι Μελέτες οι αναγκαίες για την πολυπόθητη ανέγερση εκ βάθρων του νέου Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού στη θέση της ‘’Παναγούδας’’ στην Αρναία, χώρος που σήμερα στεγάζει τη Στέγη Γερόντων ‘’ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ’’, στην οποία φιλοξενούνται είκοσι (20) εμπερίστατοι Γέροντες αδελφοί μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, για να συνταχθούν οι Μελέτες -Αρχιτεκτονική, Στατική και Ηλεκτρομηχανολογική – απαιτήθηκε το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων και διακοσίων εξήντα (45.260,00) ευρώ με Φ.Π.Α., για το οποίο ενδιαφέρθηκε προσωπικώς και εξηύρε ο εντιμότατος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος. Το ποσό διέθεσε εξ ολοκλήρου η Εταιρεία ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ’’.

Το κόστος του όλου Έργου θα ανέλθει στο ύψος των τριών εκατομμυρίων (3.000.000,00) ευρώ, χρήματα τα οποία ο Σεβασμιώτατος αναζητεί σε κοινό προσανατολισμό με τα αντίστοιχα Κυβερνητικά Όργανα. Να σημειωθεί ότι το υπό ανέγερση Γηροκομείο μας θα έχει ολικό εμβαδό χίλια εκατό εβδομήντα εννέα (1.179) τ.μ. και θα στεγάσει, συν Θεώ, πενήντα τροφίμους!

“Βεβαίως απαιτείται προς τούτο η έγκριση των Μελετών από το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας και η έγκριση της Τοπικής Πολεοδομίας. Παρακαλούμε την Παναγία μας και Έφορο της Δομής μας να μας αξιώσει να ‘δούμε ανεγειγερμένο το με παραδοσιακή εμφάνιση και αρχιτεκτονική, τη σεβόμενη το μεγαλόπρεπο και χαρακτηριστικό ύφος της Αρναίας μας, δικαιώνοντας έτσι την Εκκλησία μας και τα όνειρα του ταπεινού Επισκόπου Της”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαδώστε: