Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
11 Νοεμβρίου, 2022

Θυρανοίξια Ιερού Εξωκκλησίου στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής

Διαδώστε:

Την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του νεοανεγερθέντος περικαλλούς Ιερού Εξωκκλησίου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και τιμωμένου εις το εν Χώναις Θαύμα Αυτού, τέλεσε το απόγευμα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιαμανδρίτης π. Δωρόθεος Ζέρβας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, οι Εφημέριοι της Γαλάτιστας  Πρωτοπρεσβύτεροι π. Γεώργιος Σκονδράνης και π. Αργύριος Καραμόσχος και οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Τσεπίσης και π. Νικόδημος Κωτινούδης.

Επικεφαλής του Λαού ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Ιωάννης Σιμώνης, ο Πρόεδρος της Τ. Κ. κ. Εμμανουήλ Σειράς, η Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.ΠΟ κα Μαρία Αβέρη, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γούσιος κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος αφού συνεχάρη πρωτίστως την οικογένεια του κτίτορος, στη συνέχεια ανεφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τους Άρχοντες του Τόπου. Χαρακτηριστικά είπε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ Δήμου, Πολιτείας και Εκκλησίας, γιατί όλοι έχουν ένα κοινό σκοπό, τη διακονία του Λαού του Θεού!!!

Το νεοανεγερθέν εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ έγινε δαπάνη του ευσεβούς φιλαγίου αειμνήστου Θεοδώρου Πουρνάρη.

Διαδώστε: