Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
07 Οκτωβρίου, 2024

Tο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής εόρτασε τη Σύναξη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Διαδώστε:

Σήμερον πρώτη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου 6/10/2024 μετά της δεούσης λαμπρότητος και της επιβαλλομένης μεγαλοπρεπείας, ετελέσθη η Σύναξις της Υ.Θ. της Γοργοϋπηκόου ης η ιερά εικών τεθησαύρισται εν τω Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, της μεγαλωνύμου Κωμοπόλεως του Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος, Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος της Ιερας Μητροπόλεως, ο και κατ’ ανάθεσιν προιστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού, έχων συλλειτουργούς τους εφημερίους του Ιερού Ναού και αδελφούς του Κοινοβιακού Μοναστικού Οίκου «Παναγία η Χαρά των Θλιβομένων».

Ο Πανοσ. Ιεροκύρηξ αφορμόμενος εκ του θαύματος της Κυρίας Γοργοϋπηκόου εις τον μοναχό Νείλον, ομίλησε περί της μεγάλης αξίας της έκτης αισθήσεως, ήτις εστί η πίστις

Τονίσας την μεγαλην ευλογίαν και την εξαίρετον τιμην της κωμοπόλεως Παλαιοχωρίου να έχει ουρανίους προστάτας την Κυρίαν Θεοτόκον και τους Αρχαγγέλους.

Πλήθη φιλεόρτων, ευσεβών συμμετείχον εις τας ιεράς ακολουθίας και εις την λιτανείαν ανά την γραφικήν αυτήν κωμόπολιν. Λαβόντες εν συνεχεία ευλογίαν εκ των πολλαπλών αρτοκλασιών και των κολλύβων των ευλογηθέντων εις τιμήν της Θεοτόκου.

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Διαδώστε: