Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως
26 Σεπτεμβρίου, 2024

Εορτασμός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Κρυονέρι Αττικής

Διαδώστε:

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλαθά, πρόεδρο του Ε. Σ. του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αχαρνών και τον διάκονό του π. Άγγελο Μιχαλόπουλο, με την ευκαιρία της καθιερώσεως της εικόνας και της εορτής της Παναγίας της Παντάνασσας, την οποία φιλοτέχνησε η κα Χριστιάνα Ασπρούλη, εικαστικός αγιογράφος.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου του Κρυονερίου με τους καθηγητές τους.

Μετά την ανάγνωση του αποσπάσματος του Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την περικοπή από την προφητεία του Ιεζεκιήλ, η οποία αναφέρεται στην «κατά ανατολάς πύλη» του ναού στα Ιεροσόλυμα από την οποία διήλθε ένας και μοναδικός ηγούμενος και παρέμεινε κεκλεισμένη έκτοτε. Είναι σαφής η εικόνα για την αειπαρθενία της Παναγίας μας και του ερχομού του Θεού Λόγου στον κόσμο μας, ο οποίος προσφέρει το Σώμα και το Αίμα Του για τη σωτηρία μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο στους πιστούς και ανακοίνωσε ότι η εορτή της ανάμνησης της καθιερώσεως της εικόνας της Παντανάσσης θα εορτάζεται κατ’ έτος την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Την επιμέλεια των ακολουθιών είχε ο Πρωτ. Πέτρος Θεοδοσίου, πρόεδρος του Ε. Σ. του Ιερού Ναού.

Διαδώστε: