Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως
09 Ιουλίου, 2024

Εορτή της Αγίας Κυριακής στη Βαρυμπόμπη

Διαδώστε:

Στο καταπράσινο τοπίο, ανάμεσα στα δένδρα στο δάσος της Βαρυμπόμπης, στο γραφικό παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής, τελέστηκε η πανήγυρις της Αγίας. Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε τον Εσπερινό της εορτής, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως και Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλαθά, πρόεδρο του Ε.Σ. του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αχαρνών, με τελετάρχη τον Αρχιμ. Ιάκωβο Γιοσάκη, πρόεδρο του Ε.Σ. του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Βαρυμπόμπη, στον οποίο υπάγεται το παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής.

Μέτα την αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε το όνομα της Αγίας, που δηλώνει την ήμερα του Κυρίου, δηλαδή την Ανάσταση, την οποία εορτάζουμε κάθε Κυριακή. Η Σάρκωση, ο Σταυρικός θάνατος αλλά και η Ανάσταση του Χρίστου δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος να βρει πάλι τον δρόμο της συνάντησης με τον Δημιουργό Πάτερα του. Πρωτοπόρος στην πορεία αυτή η Αγία Κυριακή, η οποία το απέδειξε με το βίο και το μαρτύριο της. Στην ακολουθία παρευρέθησαν ο κ. Ευθύμιος Οικονόμου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών, ο κ. Στυλιανός Φωτόπουλος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής και δημοτικοί Σύμβουλοι.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος πραγματοποίησε την πανηγυρική ομιλία της ημέρας, τον Πρωτ. Κωνσταντίνο Μανώλη, εφημέριο του Αγίου Γεωργίου Αχαρνών, και τον διάκονο του π. Άγγελο Μιχαλόπουλο. Τελετάρχης ήταν ο Αρχιμ. Ιάκωβος Γιοσάκης. Στην ακολουθία παρευρέθησαν οι βουλευτές κ.κ. Στυλιανός Φωτόπουλος και Αναστάσιος Οικονομόπουλος.

 

Διαδώστε: