27/06/2024 27/06/2024 Στις 24 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Πετρούπολη, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Β’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, Ιεροκήρυκα,Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, και...
27 Ιουνίου, 2024 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2024 - 13:13

H εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ιακώβου Χατζηιγνατίου

Διαδώστε:
H εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ιακώβου Χατζηιγνατίου

Στις 24 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Πετρούπολη, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Β’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα, Ιεροκήρυκα,Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, και πλήθος ιερέων και διακόνων, οι οποίοι είχαν προσκληθεί για την χειροτονία του διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιακώβου Χατζηιγνατίου.

Πριν την χειροτονία ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το σύντομο λόγο του προς χειροτονία διακόνου, αναφέρθηκε και ανέλυσε το στίχο του γ´ τροπαρίου των εσπερίων της εορτής: «Ἐν ταῖς αὐλαῖς σου ὑμνήσω σε τὸν Σωτῆρα τοῦ κόσμου, καὶ κλίνας γόνυ προσκυνήσω σου τὴν ἀήττητον δύναμιν», ο οποίος κυριολεκτεί και στη ζωή του χειροτονούμενου, επειδή από μικρό παιδί βρέθηκε στις αυλές του ναού των αγίων Αποστόλων στην Νίκαια υπό την καθοδήγηση του πνευματικού του Αρχιμ. Ιακώβου Δελλή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των παρισταμένων πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων